Het dino-ei spel - Sportconnector

Het dino-ei spel

     

Mik op de dino-eieren van anderen maar zorg wel dat jouw ei heel blijft!

Speluitleg

De zaal is verdeeld in 4 vakken. In elk vak staat een team (dus 4 teams). Elk team probeert het dino-ei (hoepels) bij de andere vakken af te gooien. Wanneer jij een Dino-ei in een ander vak omgooit mag je een blokje/hoedje in je eigen ei leggen. Wie als eerste 7 blokjes/hoedjes heeft wint.

Regels

 • Wanneer jouw dino-ei is omgegooid moet je hem weer opbouwen. Tijdens het opbouwen mag niemand ballen op jouw ei gooien maar jouw team mag zelf ook geen ballen naar andere vakken gooien.
 • Alleen gooien dus niet schieten
  Op de grond blijven staan (dus niet op de bank)
  Het dino-ei moet minimaal 1/2 grote stappen van een muur verwijderd zijn (ligt aan grootte zaal).

Uitbreiding

 • Zet een korf in het midden van de zaal. Als je dino-ei is omgegooid moet je eerst met een bal in de korf gooien voordat je weer op andere vakken mag gooien.
 • Hecht een waarde aan de hoedjes/blokjes en laat de groepjes spelers van elkaar kopen iedere speler kost 4 blokjes/hoedjes. Wanneer je een speler koopt geef je het geld aan het team waarvan jij de speler koopt. Na elke keer dat een speler is geswitcht van team wordt zijn waarde hoger met 1 (dus nu is hij 5 blokjes/hoedjes waard). Als een team je koopt kan je niet weigeren. Aan het einde van de les tel je de huidige waarde van het team op + het aantal hoedjes/blokjes wat je hebt en dan heb je de eindscore per team.

Belangrijke informatie

 • Dit spel wordt klassikaal gespeeld.
 • Dit spel kan gespeeld worden gespeeld in groep 3 t/m groep 8.
 • Wanneer je ervoor kiest om teams, spelers te laten kopen (zie uitbreiding) zorg er dan voor dat je een timer zet waarin teams spelers mogen kopen. Bijvoorbeeld wanneer een team 7 punten heeft en daarna 3 minuten om spelers te kopen.